Vriendentocht

Elk jaar organiseert de stichting Pakschuit Nooit Gedacht een speciale tocht voor de vrienden van de pakschuit. En elk jaar is dat weer een gezellige gebeurtenis. Soms is zo’n vriendentocht een goede aanleiding om nieuwe horizonten te ontdekken. Zo ook dit keer.

Zaterdag 18 mei voeren we ‘s morgens om tien uur af richting Rotterdam. De zon scheen uitbundig; bij terugkeer in Delft vertoonden verschillende deelnemers tekenen van zonnebrand. We bevoeren het bekende trac√© over de Schie, maar lieten het pittoreske Overschie letterlijk links liggen, omdat we de nieuwe coupure volgden, die ons waarschijnlijk een minuut tijdwinst opleverde.

Vlak voor de strafgevangenis De Schie sloegen wij linksaf (‘bakboord’) naar het Noorderkanaal en na de sluis rechtsaf de Rotte op om in Rotterdam-Noord bij de Zaagmolenbrug aan te leggen.Daar werden de vrienden losgelaten om de plaatselijke horeca en de fameuze winkelstraat Zwaanshals te bezoeken. De heentocht duurde exact drie uur. Na een uur werd de terugtocht aanvaard. Er werd volop genoten van de zon. Om vijf uur waren we na een gezellige vaartocht weer terug op ons uitgangspunt: NS-station Delft.

Al met al was het een geslaagde tocht en het plan om eind september een biervaart te organiseren naar de prachtige brouwerij Noordt vlak bij onze aanlegplaats, kan dan ook doorgang vinden. Raadpleeg daarvoor deze site.