VRIJWILLIGERSDAG TWEEDE MAASVLAKTE

Op vrijdag 26 januari waren onze vrijwilligers en hun partners uitgenodigd voor het jaarlijkse uitje. Spijtig genoeg kon niet iedereen aanwezig zijn maar met zeventien personen was het toch een mooie opkomst. Het geslaagde en interessante bezoek aan de Tweede Maasvlakte kende – naast een bezoek en lunch in het informatiecentrum Futureland – ook een nautische component in de vorm van een rondvaart.

Vanuit de eigen Nooit Gedacht geredeneerd en met ruime fantasie kunnen de enorme containerschepen zelfs als pakschuiten worden gezien. Maar dan op een schaal die het bevattingsvermogen te boven gaat. Het laden en lossen is volledig geautomatiseerd en kan alleen dankzij computers worden bestuurd.

Toevallig lag het grootste containerschip ter wereld in de haven, de OCL uit Japan. Het schip kan ruim 21 duizend containers vervoeren die achter elkaar gelegd zo’n 130 km beslaan. De OCL is 60 m breed zodat onze pakschuit drie keer in de breedte past. Dankzij een afsluitend biertje in Delft bij brouwerij De Koperen Kat, keerden we weer terug in de bevattelijke realiteit.