Biervaart naar Rotterdam en Schiedam

Waar gaat het over?

  • een grote brouwerij
  • restaurant en terras aan het water
  • meer dan 350 zitplaatsen
  • een gastropub met een tiental bieren op tap
  • in het westelijk havengebied van Rotterdam

Klinkt dit als een uitstekende bestemming? Wat als we er op een zomerse dag heen varen met de pakschuit Nooit Gedacht? De eerste biertocht sinds lang?

We spreken hier over de vaartocht op zondag 2 juli naar de Stadshaven Brouwerij. Deze brouwerij met een inmiddels uitstekende reputatie schenkt bieren onder de merknaam Fearless Brewers.
Trek in een lekkere lunch? De menukaart zal niet teleurstellen. Net zo min als het loungen op het grote terras met uitzicht op de Merwehaven.

Ook is een rondleiding door de indrukwekkende brouwerij mogelijk , eventueel met een kleine proeverij van de diverse bieren erna 8. Daarvoor is vooraf reserveren wel noodzakelijk. U weet dan wel welk bier u het lekkerst vindt, en hoe dat gebrouwen is.

Hier ziet u een virtuele rondgang door (een deel van) de Stadshaven Brouwerij.

Of liever naar Schiedam?

Of liever op koopzondag winkelen in het pittoreske centrum van Schiedam? Met misschien een bezoek aan het Jenevermuseum? Of aan de befaamde chocolaterie De Bonte Koe? Een terrasje pikken, bijvoorbeeld bij de welbekende Tapperij het Weeshuis? Of een van de terrasjes op het schilderachtige plein bij het oude stadhuis?

We vertrekken op zondag 2 juli om tien uur bij het Bacinol-gebouw (Huszár) aan de Hooikade in Delft, op loopafstand van NS-station Delft. Ca. twaalf uur komen we aan bij NS-station Schiedam, alwaar de groep zich kan splitsen:

  • Een gedeelte gaat met de metro (één halte) naar het Marconiplein, vanwaar na tien minuten wandelen de Stadshaven Brouwerij bereikt wordt. Neem uw OV-kaart mee!
  • Vanaf station Schiedam vaart de pakschuit door naar de aanlegplaats bij het Jenevermuseum (ca. vijftien minuten), alwaar de tweede groep van boord gaat om Schiedam te verkennen.

De pakschuit vertrekt om kwart voor drie vanaf het Jenevermuseum naar station Schiedam om het restant van de reizigers aan boord te nemen en de terugtocht naar Delft te aanvaarden. Op deze terugtocht schenkt bierhistoricus Aad van der Hoeven een proeverij van Delftse bieren.

Ca. vijf uur is de pakschuit weer terug bij de Hooikade in Delft.

Er zijn 24 plaatsen beschikbaar. Reserveren kunt u via deze link.