14 Juli: Biervaart naar Schiedam

Industrieel erfgoed. Niet alleen oude pakschuiten, maar ook oude fabrieken; ze worden steeds meer hergebruikt. Zo ook de Glasfabriek in Schiedam.

Enkele meters buiten het centrum van Schiedam ligt de voormalige glasfabriek. Die was gelegen aan de Buitenhaven. Dus we kunnen erheen varen en aanleggen. Maar waarom zouden we dat doen? Wel, sinds een jaar heeft zich daar een nieuwe brouwerij gevestigd onder de naam Eurobrouwers. Ik citeer: ‘Eurobrouwers in Schiedam is een ode aan het Europese continent. De bierhallen in Oost-Europa, de brasserieën in Parijs.’ En: ‘Het bier wordt zelf gebrouwen en het eten komt uit alle uithoeken van Europa. Denk aan goede Franse frites, Kielbasa (Poolse worst), Spaanse Calamaris en Oekraïense Pierogi. ‘ Ook: ‘Er worden onder andere klassieke witte en blonde bieren geschonken, maar ook komen er meer “wilde bieren” op de kaart te staan.’ Dat klinkt aanlokkelijk genoeg.

Voeg daaraan het enorme terras (bij goed weer) en de grote hal (bij minder goed weer) toe en het is duidelijk dat we op deze locatie een aangename ‘quatorze juillet’ kunnen doorbrengen.

De pakschuit Nooitgedacht organiseert namelijk op 14 juli een biertocht naar Eurobrouwers. Kijk vooral op de actuele drankenkaart om een indruk te krijgen van het aangebodene in Schiedam. Ook is er de mogelijkheid van een proeverij, die niet alleen uit dranken, maar ook uit hapjes bestaat. Maar ook onderweg wordt er aan uw welzijn gedacht. Op de mooie heenweg is er koffie, thee en cake. En op de nog mooiere terugweg organiseert bierhistoricus Aad van der Hoeven een proeverij van Delftse bieren. Welke zullen lekkerder zijn, de Schiedamse of de Delftse?

Dus u geniet niet alleen van de consumpties, maar ook van het industrieel erfgoed, pakschuit en fabriek en vele oude en moderne bruggen onderweg.

Prijs
€30 p.p. (zonder proeverij ter plekke)
€50 p.p. (met proeverij ter plekke)

Tijden
Afvaart om 11.00 u vanaf Hooikade Delft
Terugkomst ca. 17.30 u aan Hooikade Delft

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Proeverij