Een biertje in de zon

Zondag 24 september 2017 was een prachtige nazomerdag. ‘s Middags ondernam de pakschuit Nooit Gedacht een biervaart met een vrolijk gezelschap over de Vliet richting Den Haag. Het doel was de Beer Bar van brouwerij Kompaan aan de Binckhorsthaven in Den Haag.

Het varend terras

Zowel op de heen- als terugweg werd door bierhistoricus Aad van der Hoeven een proeverij van zijn bieren gehouden. Dat het gezelschap goed geluimd aankwam, moge duidelijk zijn. Daar zorgden het prachtige weer en de sfeer aan boord voor.
Ons gezelschap was niet het enige bij het zonnige terras van de Beer Bar: er was ook bezoek van de Distinguished Gentlemen’s Ride, een gezelschap uiterst beschaafde dames en heren motortoeristen die deze locatie als doel van hun (liefdadigheids)rit hadden gekozen. Hun ter plekke geparkeerde motorfietsen (waaronder een negentigjarige B.S.A.) waren een lust voor het oog.

Leden van de Distinguished Gentlemen’s Ride met hun dames

Onze schipper bleef uiteraard nuchter (SVW art. 27).

Nuchter maar vrolijk

Op de terugweg werd de drankinname aangevuld met nog enkele uitstekende bieren van Aad van der Hoeven.

Aad van der Hoeven proeft zijn eigen bier

Deze tocht was een passende afsluiting van de succesvolle biervaarten van dit seizoen. Wij danken alle gasten voor hun deelname aan deze tochten en het bijdragen aan een fantastische sfeer.