Geslaagde biervaart

2 juli 2023 was een prachtige, zonnige zondag. Het was ook de dag van de eerste biervaart sinds enige tijd van de pakschuit Nooit Gedacht. We voeren met gezwinde spoed naar de Rotterdamse Stadshaven brouwerij. Een nieuwe bestemming voor ons en onze gasten.
Omdat de Merwehaven, waaraan de brouwerij gelegen is, voor de pakschuit niet bereikbaar is, voeren we naar Schiedam om daar een halte met de metro naar onze bestemmimg te nemen. De eerder genoemde ‘gezwinde spoed’ viel bij het binnenvaren van Schiedam geheel stil, omdat we daar de gelegenheid moesten nemen om de fameuze Rolbrug uitgebreid te bestuderen. De brugwachter was aan het andere eind van Schiedam om een konvooi onze kant uit te begeleiden. We moesten wachten. . .

Maar na dit oponthoud konden we de ‘gezwinde spoed’ hervatten. Bij aankomst bij Schiedam Centraal bleek de metro op ons te wachten en na de volgende halte en een korte wandeling bereikten we de Stadshaven brouwerij, een indrukwekkend geheel met uitgebreid restaurant en groot terras.
Helaas was het oponthoud bij de Rolbrug de sta-in-de-weg voor de beloofde rondleiding in de brouwerij. Maar we konden wel genieten van een uitstekende lunch en van enkele van de fameuze bieren van deze jonge brouwerij.

De terugweg verliep voorspoedig, mede omdat de bemanning van de pakschuit met vooruitziende blik ervoor zorgde dat de brugwachter klaarstond bij het vertrek om ons naadloos langs de verschillende bruggen te begeleiden.
De proeverij aan boord en het door de waard van ‘t Proeflokaal meegenomen vat bier zorgden ervoor dat het gezelschap vrolijk en tevree tijdig in Delft terugkeerden.