Vaartocht Hofwijck zondag 12 mei

We volgen met de pakschuit Nooit Gedacht de historische trekschuitroute over de Vliet naar Voorburg. Daar leggen we aan bij de buitenplaats Hofwijck. Deze is gebouwd en aangelegd door dichter en staatsman Constantijn Huygens. Hij woonde in een groot huis vlak bij het Binnenhof in Den Haag. In 1642 liet hij Hofwijck bouwen en daar een fraaie tuin bij aanleggen. Het huis is voor een buitenplaats vrij klein, maar het was er goed verpozen. Daar kon hij rustig schrijven, van de tuin genieten en naar de langsvarende trekschuiten kijken.

Bij aankomst krijgt u een rondleiding door een gids van het Museum Huygens’ Hofwijck. Tijdens de rondleiding bezoekt u het door water omgeven huis met in de pronkzaal de tentoonstelling ‘Aan tafel met Huygens’. Op zolder is een expositie gewijd aan zoon Christaan Huygens, de wetenschapper en  onder meer uitvinder van het slingeruurwerk, die na de dood van zijn vader Hofwijck erfde en er de laatste jaren van zijn leven vertoefde.  De gids leidt u ook door de tuin. Deze heeft een bijzonder aanleg die zoveel mogelijk is gereconstrueerd volgens het 17de-eeuwse ontwerp en met de beplanting zoals die er toen was.

We vertrekken om 12.30 uur vanaf de Hooikade (schuin tegenover Bacinol) en zijn daar naar verwachting rond 17.00 uur weer terug. Aan boord bieden wij u koffie en thee aan.

Kosten zonder museumkaart € 40,-

Kosten met museumkaart € 27,50

Direct aanmelden

(uiterste aanmelddatum 5 mei)

(Opmerking: Bij onvoldoende belangstelling kan de tocht helaas niet doorgaan.)