Zonnig Schipluiden

Mogen wij even reclame maken? Vooruit.
Biercaf√© ‘t Proeflokaal in Delft is sinds jaar en dag sponsor van de pakschuit Nooit Gedacht. Deze gastvrije en gezellige lokaliteit, met een ruim assortiment, krijgt elk jaar een vaartocht naar keuze aangeboden. Dit jaar werd gekozen voor een vaart naar Schipluiden, op de zeer zonnige zondag 1 juli.
Het was voor de pakschuit niet de eerste keer dit jaar dat de sinds kort weer bevaarbare route genomen werd. Twee weken eerder waren wij drie dagen te gast in het dorp, dat als uitvalbasis diende voor tochten met een trekpaard, georganiseerd in het kader van de Midden Delfland Dagen.

De waard van ‘t Proeflokaal had een vrolijk gezelschap bijeengebracht waarmee de tocht werd ondernomen en had uit eigen voorraad gezorgd voor de drank onderweg. De schipper had het lastig met enkele nauwe en onoverzichtelijke bochten (de Bolkbrug in Delft, de Knuitsbrug in Den Hoorn) en met het drukke vaarverkeer in de Buitenwatersloot. Maar het weer was goed en de stemming navenant.
Omdat het keren van het schip in Schipluiden (ook daar erg druk) lastig was, werd even doorgevaren tot de Vlaardingsevaart, alwaar voor de Trambrug, bij de molen, makkelijk gedraaid kon worden.

Keren bij de Trambrug
Na het keren bij de Trambrug

 

Zo werd tweemaal tol betaald bij de Zouteveensebrug in Schipluiden (‘geen korting op zondag’), waarna wij aanlegden voor Het Raadhuis in het centrum van het gezellige dorp, Daar genoot het gezelschap van een lunch met proeverij van drie zeer smakelijke, aldaar zelf gebrouwen, bieren.

Hierna werd langs dezelfde route, met dezelfde knelpunten, de terugtocht aanvaard. Het gezelschap arriveerde veilig en content bij de ligplaats in Delft, om op hun thuisbasis nog een genoeglijke nazit te beleven.