MEEVAREN MET DE PAKSCHUIT ALS TREKSCHUIT

Tekening: Carla van Geenen, naar Jongkind (1862)

Onze lange jaaglijn ligt klaar! Het nog bestaande jaagpad langs de historische trekvaartroute Delft – Vlaardingen gaat weer gebruikt worden. Getrokken door een geoefend jaagpaard worden er over de Vlaardingervaart gevaren van Schipluiden naar Brasserie Vlietzicht en terug, op 16 en 17 juni.
De jaarlijkse Midden-Delfland Dagen hebben dit jaar als thema ‘Daar zit muziek in’. Op allerlei locaties kan genoten worden van een gevarieerd muziekaanbod.
Dit jaar is er ook extra aandacht voor de oude trekvaartroutes. Van groot belang voor de economische ontwikkeling van het gebied. Als nazaat van de trekvaart is de Nooit Gedacht uitgenodigd door de Midden-Delfland Vereniging om een historische indruk te geven van het vervoer van personen en goederen vanaf de 17e tot in de 20e eeuw.
Er kan worden meegevaren als passagier. Voor reserveringen, zie de website  https://www.middendelflanddagen.nl/ onder het kopje Activiteiten, Varen met een echte trekschuit. Als er nog plaats is, kan in Schipluiden worden opgestapt in de Dorpsstraat bij de steiger naast Paviljoen ’t Middelpunt of – voor de terugvaart – bij Vlietzicht.