TREKSCHUIT GROOT SUCCES

Onderdeel van de Midden-Delfland Dagen was de kans om vervoer per trekschuit te ervaren. Over de Vlaardingse Vaart – de oude trekvaartroute Delft–Vlaardingen – zijn tochten gevaren van Schipluiden tot Brasserie Vlietzicht en terug.

Jaaglijn aangehaakt en trekpaard Ivor is er klaar voor (foto Carla van Geenen)

De gemeente Midden-Delfland is tien jaar Cittaslow. Onderdeel van de viering was een een vaartocht met trekschuit en paard. In totaal heeft de pakschuit op vrijdag 50 gasten van de gemeente vervoerd. Tijdens die tochten is deskundige toelichting gegeven door de historicus Jacques Moerman.

Cittaslow-genodigden ervaren duurzaam vervoer per trekschuit (foto Boudewijn de Haas)
Overzicht vanaf de andere oever (foto Carla van Geenen)

Uiteraard was er ook grote belangstelling voor het trekpaard dat zorgde voor een gestage voortgang. Een echt werkpaard van de professionele organisatie ‘Paard aan het werk‘ dat zijn werk als jaagpaard met plezier deed.

Foto ‘Paard aan het werk’

Zaterdag en zondag was er grote interesse van inwoners voor het maken van een unieke vaartocht. Er is gefilmd en er zullen vele honderden foto’s zijn gemaakt. Gerekend over de drie dagen heeft de Nooit Gedacht zo’n 170 mensen een bijzondere en mooie tocht kunnen bezorgen. Met dank aan de Midden-Delfland Vereniging die de pakschuit voor dit evenement had ingehuurd.

Foto ‘Paard aan het werk’