Geslaagde ‘proefvaart’ naar jenevermuseum

jenever

Zaterdag 29 juni 2013 ondernam de pakschuit Nooit Gedacht een proefvaart naar het centrum van Den Haag. De reden van deze tocht was om te zien hoe ver de pakschuit tot het centrum van Den Haag kon doordringen. Het doel van de tocht was het Museum Van Kleef, waar in een voormalige distilleerderij de oude traditie van jeneverstoken in ere wordt gehouden. In dubbele zin een proefvaart dus.

En de proefvaart was ook in dubbele zin geslaagd. We konden in de directe nabijheid van Van Kleef aanleggen en het bezoek aan het museum werd door het uitgebreide gezelschap bijzonder gunstig ontvangen. Door gedegen onderzoek werd vastgesteld dat Van Kleef een uitgebreid assortiment jenevers en likeuren voert, die alle de moeite waard zijn. De cultuurhistorische toelichtingen van de gids werden rijkelijk toegelicht met met een uitgebreide proeverij.

Toen op de terugtocht de zon goed doorbrak, was de stemming aan boord opperbest. Al met al was deze geslaagde tocht een goede reden om de tocht in het vaarprogramma op te nemen. Zaterdag 3 augustus is het zo ver. Klik hier voor details.